« terug naar het overzicht

Je loon is waarschijnlijk nog nooit zoveel gestegen

3 maart 2020

Zoals iedereen weet heerst er een tekort op de arbeidsmarkt. Door de schaarste op de arbeidsmarkt proberen werkgevers verschillende manieren om jou als werknemer te binden aan hun bedrijf. Op dit moment gebeurt dit veel door middel van het verhogen van de lonen. Echter is dit niet de enige manier. Zo beloven bedrijven werknemers sneller intern door te laten groeien, eerder een vaste aanstelling te geven of te laten profiteren van de winstdeling. In februari melde het CBS dat er in januari al een gemiddelde stijging was van 3,4%. Ter vergelijking, in 2019 was er een gemiddelde loonstijging van 2,4%.

Normaliter heeft een loonstijging o.a. te maken met de inflatie. Dus wanneer bijvoorbeeld de prijzen van producten in de supermarkt stijgen zal je loon daarin mee veranderen. Door de krapte op de arbeidsmarkt van afgelopen jaar is hier een verandering in gaande. Je ziet dat lonen sneller stijgen waardoor je als werkende meer geld overhoudt om uit te geven.
 
Weet jij al wat je gaat doen met het overgebleven geld? Of ben je nu aan het dromen van een mooie vakantie?

Wij zullen je op de hoogte houden van deze ontwikkelingen en zodra er meer nieuws is lees je dit uiteraard op onze socials en onze website. Houd deze dus goed in de gaten voor het laatste nieuws op de arbeidsmarkt.